5 robot trends i 2021

7. april, 2021

Trends fra specialister

Det er International Federation of Robotics, der kommer med deres fem bud på trends, der kommer til at præge indu­strien det næste år.

1: Kunstig intel­ligens bliver mere udbredt

Robotterne bliver mere lærer­nemme og kunstig intel­ligens sammen nye vision- og sensor­sy­stemer vil gøre robot­terne i stand til at klare endnu mere komplekse opgaver. Robotter vil fx fremover kunne varetage bin picking funk­tioner uden menne­skelig hjælp og nye gene­ra­tioner af robotter bliver lettere at installere og programmere. 

robot der pakker emner i kasser
omron hd-1500 fleet link

2: Robotter gør fabrik­kerne intelligente

Fremtiden tilhører robotter, der er kobnlet op i netværk sammen med selv­kø­rende AGV’er. De nye mobile robotter er udstyret med den nyeste navi­ga­tions­tek­nologi og er langt mere flek­sible end end tradi­tio­nelle produk­tions­linjer. Emner kan flyttes med førerløse trucks og de kan frakobles linjens flow og omdi­ri­geres til arbejds­sta­tioner, hvor indi­vi­duelt udstyrede produkter samles. Når model­lerne skifter, kræver det blot en ompro­gram­mering af robot­terne i stedet for af hele produktionslinjen. 

3: Robotterne indtager nye markeder

Industrier som føde- og drik­ke­varer, tekstil, trævarer og plastik er kun lige begyndt at auto­ma­tisere, men imple­men­terer stadigt flere robotter. Den fort­satte digitale trans­for­mation fører til helt nye forret­nings­mo­deller, fordi produ­cen­terne lettere kan omstille produk­tionen til forskellige vari­anter. Det betyder, at forskellige produkter kan samles side­lø­bende med det samme udstyr og den tradi­tio­nelle produk­tions­linje eksi­sterer ikke længere. 

4: Robotter redu­cerer CO2-aftrykket

En af fordelene ved at inve­stere i moderne robot­tek­nologi, er mindre CO2-udledning. Moderne robotter er nemlig rigtig ener­gi­ef­fektive og er med til at reducere ener­gi­for­bruget i produk­tionen. Robotterne er også mere præcise, hvilket resul­terer i færre afviste produkter og mindre spild.

.

grøn omstilling, robotter

5: Robotter hjælper med at sikre leverandørkæden

Pandemien har med al tyde­lighed synlig­gjort de problemer, der kan være med en global forsy­ningskæde, hvor man er afhængig af at få råvarer og produktere fra den anden side af verden. Når produk­ti­vi­teten udjævnes gennem auto­ma­ti­sering, får produ­cen­terne øget flek­si­bi­litet som måske ikke tidligere har været tilstede i højt­lønslande som EU, Nordamerika, Japan og Sydkorea. 

Vil du vide mere?

Mail

Send en mail 

Send mail

Telefon

Ring til os på 

+45 65 95 82 62 

Følg os

Følg os på LinkedIn

LinkedIn

Kan robotter og CNC-maskiner genbruges?

Kan robotter og CNC-maskiner genbruges?

Der kan være gode bespa­relser at hente ved at købe robotter og CNC-maskiner brugt fra andre virksomheder.Det kan være en stor inve­stering, hvis du skal købe en robot eller CNC-maskine til din produktion helt fra ny. Men der kan være en god del at hente, hvis du vælger…

læs mere
Designhøjtalere skal laves på en accord

Designhøjtalere skal laves på en accord

En producent af high end-design­højtalere har netop inve­steret i en accord 50 CNC-maskine til bear­bejdning af træ.Gibotech skal levere en accord 50 CNC-maskine til én af vores kunder; en producent af high end design-højtalere Præcision og bruger­venlig teknologi er…

læs mere
40 år med robotter og automation

40 år med robotter og automation

I februar 2024 kan Gibotech fejre 40-års jubilæum med robotter og automation.Gibotech kan i år fejre 40-års jubilæum. Virksomheden har bevæget sig fra at være en mindre virk­somhed, der solgte CNC-maskiner til at være én af Danmarks førende auto­ma­tions­virk­som­heder, der…

læs mere